Новини


27-10-2022

FIATA Young Logistics Professional Award – стартират номинациите!

Готови ли сте за наградата за млади специалисти по логистика за 2023 г.?

 

В миналите издания на наградата YLP бяха отличени много млади таланти в областта на спедицията и логистиката. През 2023 г. FIATA ще продължи да прави това, като се надява да открие много млади професионалисти в областта на логистиката по целия свят.
 
Да спечелиш признанието на живота си!
Бихме искали да насърчим младите специалисти от фирмите членове на НСБС да се включат в това глобално състезание за най-високото отличие в областта на спедицията и логистиката. Освен световното признание, победителите получават като награда и:

  • Участие в Световния конгрес на FIATA (включително разходи за пътуване и настаняване);
  • Една седмица академично обучение в Лондон (с TT Club);
  • Една седмица практическо обучение в един от регионалните центрове на TT Club (Лондон, Хонконг или Ню Джърси);
  • Едногодишен безплатен абонамент за International Transport Journal, Швейцария.

Кой може да участва?

  • Трябва да сте на възраст под 32 години;
  • Имате минимум 2 години трудов стаж на пълен работен ден в областта на спедицията и логистиката (за предпочитане, но не е задължително);
  • Работодателят Ви е член на НСБС.

За да помогне на кандидатите да разберат по-добре процедурата на конкурса, FIATA и  TT Club организират онлайн информационни сесии, където ще могат да зададат своите въпроси и да получат своевременни отговори. Повече подробности за информационните сесии ще бъдат публикувани скоро. Междувременно, може да посетите уебсайта на FIATA, където ще намерите обща информация и примери за предишни печеливши кандидати.
 
Всяка асоциация, член на FIATA, има право да номинира само един кандидат. В тази връзка в Секретариата на НСБС ще очакваме Вашите кандидатури, от които след преглед от комисия, НСБС ще излъчи своя участник в конкурса.

Моля изпращайте на е-mail: office@nsbs.bg следните документи на английски език в срок до 16 януари 2023 г.:

  • актуално CV
  • кратка мотивация за участие в конкурса
  • резюме на идеята за дисертация в обем от 250 до 500 думи на английски език

Номинираните участници трябва да подготвят до 01 май 2023 г. дисертация в обем от 4000 до 6000 думи (15-20 страници) на английски език, в която да опишат актуален проблем или казус от своята практика. Повече информация относно потенциалните теми и изисквания за оформление на дисертацията може да откриете в следните файлове:

Competition Notice
Note on the Dissertation
Nomination of Candidate Form