Новини


03-04-2019

Интересът на средните училища към професия „Спедитор-логистик“ расте

На 25-ти март над 100 ученика от 7-ми клас от 11-то СОУ, Сливен се събраха да се запознаят с професията „Спедитор-логистик“.

 

НСБС представено от г-н Явор Панталеев гостува на СУ Константин Константинов, Сливен по покана на директора на училището г-жа Весела Паскалева. Училището обявява план-прием за паралелка Спедитор-логистик за учебната 2019 – 2020 г. Събитието беше уважено и от заместник областния управител г-жа Димитринка Петкова.

Г-н Явор Панталеев сподели неговия път, изминат от училище до прокурист на Ойрошпед АД и даде  много реални примери от неговото лично развитие, за да мотивира и вдъхнови децата да направят своя избор за желаната професия.

Фондация Бъдители награди г-жа Весела Паскалева със специална грамота за избора на професията и подари книги за библиотеката на училището.  

НСБС подкрепи 10 средни професионални училища в цялата страна, които обявяват план-прием за учебната 2019 – 2020 г. Учебен център - НСБС, който разработи държавните образователни изисквания за професията, ще подпомага  училищата в разработването на учебните планове и ще дарява на библиотеките собствените издания на Наръчника по спедиция. Фирми-членове на НСБС подкрепят инициативата и са готови да приемат деца на  стаж.