Новини


06-10-2023

НСБС участва в Световния конгрес на FIATA 2023

От 3 до 6 октомври НСБС участва в Световния конгрес на FIATA 2023, организиран от Forward Belgium в Брюксел, фокусиран върху общата тема „The Changing Climate of Logistics“. Конгресът беше домакин на много интересни сесии с изтъкнати лектори и панелни дискусии по теми като дигитализация, декарбонизация, пазарна структура в логистиката, митници, киберсигурност и управление на човешките ресурси в транспорта и логистиката. Престижната среща постави нов дневен ред за бъдещето на логистиката и управлението на веригата за доставки.

 

На церемонията по официалното откриване на конгреса д-р Иван Петров (президент на FIATA и зам. председател на НСБС) подчерта устойчивата визия на FIATA за 2023 г. и ангажимента за преструктуриране на индустрията в по-устойчива и екологично чиста.

Конгресът беше посетен от около 650 участници от 80 държави.

На 6-ти октомври бе проведено и Общото събрание на FIATA, в рамките на което за нов президент на федерацията бе избран г-н Тургут Еркескин, UTIKAD, Турция.

В новото ръководство бяха утвърдени кандидатурите и на:

  • г-н Томас Сим, SLA, Сингапур, старши вицепрезидент
  • г-н Jens Roemer, Forward Belgium, Белгия, старши вицепрезидент
  • г-н Marc Bibeau, CIFFA, Канада, старши вицепрезидент
  • г-н Робърт Кийн, BIFFA, Обединено кралство, генерален секретар
  • г-н Нийл Тейлър, ALOG, Чили, ковчежник

FIATA приветства и 3 нови национални спедиторски асоциации за свой членове, с което общият им брой достигна 114.

Досегашният президент на FIATA д-р Иван Петров обеща пълната си подкрепа за г-н Еркескин и насърчи и благодари на членовете за тяхната съпричастност към дейността на организацията. Д-р Петров остава като Immediate Past President в състава на Президентството на FIATA